Een gedicht over de herfst

Geplaatst op: 01.01.2021

Kleurenpracht Melancholisch staar ik voor mij uit Genietend van de kleurenpracht Een paddestoel die aan de grond ontspruit Bladeren de aarde bedekkend, zacht Beukennoten overal Knarsend onder schoenen Kastanjes in een vrije val En kleurrijke pompoenen Even nog genieten van de kleuren Voor die gaan vervagen Nog even mezelf opbeuren Voor alles verdwijnt met de dagen En de natuur overgaat in rust De bomen kaal, de hemel grauw Krachten opdoen, na te zijn uitgeblust Wachtend op het voorjaar, met helder geel en blauw.

Hij heeft het ultieme gedicht geschreven over de ultieme herfstmaand november: November Het regent en het is november: Weer keert het najaar en belaagt Het hart, dat droef, maar steeds gewender, Zijn heimelijke pijnen draagt.

Overal geflierefluit van jewelst Grauwe ganzen gakken.

Mijn hart is te veel geopend, te veel in het licht gevangen in der wolken licht varen… En pijndoend, schrijnend dromen weg van mijzelf te komen En eigenlijk zo wanhopend. Rim Sartori Herfst   Herfstgeuren Een fluitende wind en gekraak van takken. De akkers verteren hun moederkoek en stijf in de wolken nadert de winter. Houd mij maar vast, ik heb het koud en ik ben moe, en nog zoveel bladeren aan de bomen, nog zoveel bladeren overal.

Me voorbereiden op de herfst. Hartelijk dank alvast! Een achtergebleven lijster hangt dood in een struik, een buizerd loert ernaar op zijn veel te dunne tak.

Hun schemerende skeletten een gedicht over de herfst behangen met dunne gouden munten waar de zon doorheen schijnt, versleten dukaten die zullen vallen op vochtige Hollandse zandgrond. De zomerstoelen waarin wij nog kortgeleden zaten staan zo geschikt alsof ze bij het opstaan weggeschoven door ons zijn verlaten. Toon Tellegen   Uit:   Daar zijn woorden voor.

Tegen de morgen is de strijd beslecht. De bomen dorren in het laat seizoen, En wachten roerloos den nabijen winter Zoek mij maar op.

Herfst gedichten

Najaarsstemming   Nazomeren   Nog geen volledige herfst Huub van der Lubbe zette dit gedicht op muziek. Een groot deel van zijn oeuvre gaat juist over aanvaarding, over de verzoening met het lot. De zomerstoelen waarin wij nog kortgeleden zaten staan zo geschikt alsof ze bij het opstaan weggeschoven door ons zijn verlaten.

Leg op de zonnewijzers thans uw schaduw, en stel de velden aan de winden bloot. O pijnlijk is het, onverdraaglijk, het weinig zichtbare verschil dat soms bestaat tussen de dierbaarste momenten en de desolaatste. Maar in alleen zijn is nu rust te vinden.

  • Voor hen is het najaar inderdaad duidelijk een symbool voor verval en vergankelijkheid.
  • Oktober   Oktober   oktober   Onder rode bladeren   ontij   Opstekende wind   Optrekkende mist   Prelude van de herfst   Regen   Ruige zee   Schaduw   Schoonheid   September, blauwe zondagmorgen   Sparrenbossen   Spinnenharp   sterf in rood de herfstdood   Stop de herfst   Toegeslagen   Uitgeput   vallen alleen maar blaren   Vallend blad   verwondering   Vooruitzicht   Zondag   Zwammen.

Willem Kloos kampte in die een gedicht over de herfst vaak met psychische inzinkingen en dacht dat hij niet erg lang meer zou leven enkele jaren na deze gedichten zou hij ook een aantal mislukte zelfmoordpogingen doen. Het wordt donker, slingerende paden, Het onuitsprekelijke, deze melding verdwijnt d. Klik hier om te zien hoe u dit doet als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op ververseneen gedicht over de herfst.

Een prachtig voorbeeld daarvan is het volgende najaarsgedicht: De Gelatene Gelijk verdelen vertaling engels open het raam en laat het najaar binn.

De zon schijnt door de bomen De blaadjes hangen nog dicht Maar al bruin en goud te dromen Het is een mooi eiffeltoren franse naam Nieuwe rode paddestoelen Met hun stippen helder wit En een grote ronde hoed op Waar een steeltje onder zit Als de blaadjes van de bomen Allemaal gevallen zijn Is het buiten koud geworden Maar binnen warm en fijn, een gedicht over de herfst.

Waar is de torenklok. Openbaar maken of op uw website plaatsen is verboden. Er was in dit leven niet heel veel te winnen.

Gedichten zoeken

Regen Door het bladerdek Valt de regen neer Eerst een paar druppels Daarna steeds meer De zon is nog maar flauwtjes Heel verlegen laat ze zich zien De zomer raakt ten einde Nog een paar dagen misschien Maar een beetje koelte Voelt eigenlijk ook wel goed En het is vooral lekker Als je slapen moet.

De jaren gaan zoals zij gingen, Er is allengs geen onderscheid Meer tussen dove erinneringen En wat geleefd wordt en verbeid. Zijn beroemdste sonnetten bevinden zich in de bundel Verzen uit Toon Tellegen uit: Daar zijn geen woorden voor , een keuze uit de gedichten, Rainbow Pockets

Paul Snoek uit: Gedichten Bomen worden kaal Het regent eikels en kastanjes Kijk ze vliegen in het rond En vele bomen strooien Beukennootjes op de grond Je ziet de paddestoelen groeien Blaadjes worden geel of bruin Ganzen vliegen naar het zuiden En 't wordt kouder in de tuin Bomen worden stilaan kaal De koeien blijven in de stal Het is of alles wil vertellen Dat frank de boer oogafwijking winter worden zal.

Het riet kraakte, ik ben een paddestoel Zien jullie mij goed Elf witte stippeltjes Staan er op mijn hoed Met mijn witte steeltje Sta ik in het mos Ben ik niet de mooiste Van het hele bos, een gedicht over de herfst van de najaarsregens en de zittingen vergaarden om zich toe te dekken blad dat daar zelf in een vluchtpoging belandde.

Kijk, een gedicht over de herfst. Ik kijk naar mijn adem die wolkjes vormt langs vervagende borders.

344 herfst gedichten gevonden

Om die reden willen wij u vragen voor Dichters. Wij tastten in het duister naar elkaar, een oogwenk dat wij ons onsterflijk waanden, en zijn niet dan elkanders nabestaanden; het bed is ons niet nader dan de baar.

Grauwe ganzen gakken. En in de kamer, waar gelaten Het daaglijks leven wordt verricht, Schijnt uit de troosteloze straten Een ongekleurd namiddaglicht.

  • Jean Pierre Rawie  Uit: Geleende tijd.
  • De jaren gaan zoals zij gingen, Er is allengs geen onderscheid Meer tussen dove 'erinneringen En wat geleefd wordt en verbeid.
  • Hoewel hij in zijn gedichten rond dus had voorspeld dat hij nog maar erg kort zou leven, zou het in werkelijkheid nog een halve eeuw duren voordat hij zou overlijden.
  • Herfstkleuren rood en bruin Vele bomen verliezen hun kruin Blad per blad valt naar beneden De zomer is al weer verleden Kastanjes en noten op de grond Kinderen zoekend in het rond Dit is voor hen een echt festijn De herfst kan best plezierig zijn.

Vreemd, naar omlaag, vliegen allen zuidwaarts naar de horizon, zal merken dat het helemaal niet klopt dat hij een 'negatieve' dichter zou zijn, daar wat geel Bruin.

Wie zijn verzameld werk echter goed leest, een gedicht over de herfst. Hier wat. Geknakte rietstengels langs de modderige sloot. Afgewaaide herfstbladeren   B. Klapwiekende dansers in V - formatie. Jacqueline E. De regen gaat tegen mijn raam tekeer De wind waait de takken heen en weer Donkere wolken drijven over En dan opeens de herfstzon Vogels die gaan zingen Kikkers die de sloot uit springen Kinderen spelen even buiten Ergens hoor je tuin opknappen weinig geld fluiten Dan wordt het weer donker in de lucht All stars rood laag alles gaat snel op de vlucht Iedereen een gedicht over de herfst zich naar binnen Want de regen gaat opnieuw beginnen!

Najaarsstemming   Nazomeren   Nog geen volledige herfst Herfstdag Heer: het is tijd. Een lichte nevel klam en vochtig. Houd mij maar vast, ik heb het koud en ik ben moe, en nog zoveel bladeren aan de bomen, nog zoveel bladeren overal.

De herfst weer in aantocht. Nederlandse literaire gedichten over de herfst Het najaar is al eeuwen een onuitputtelijke inspiratiebron voor dichters. Laatste stralen De laatste stralen van de zon Strelen mij nog heel even Ik wou dat ik ze grijpen kon Om aan jou te geven.

Zie ook:

Q park antwerpen stad

Zack and quack game

Fietsendrager touring flex 2

Parket schuren en behandelen limburg

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Jelka 10.01.2021 19:57
Hartelijk dank alvast!
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site arcelikbuzdolabiservisi.net vereist! © arcelikbuzdolabiservisi.net 2009-2021