Grieks en latijn studeren

Geplaatst op: 18.02.2021

Arbeidsmarkt De breedheid van een Letterenopleiding, de grote taalvaardigheid en het kritisch en analytisch vermogen maken classici geschikt voor allerlei functies. Denk daarbij aan de episch-Ionische Ilias en Odyssee, de Attische tragedies van Aeschylus, Sophocles en Euripides, maar ook aan prozateksten van filosofen, historici en redenaars.

Maak uw keuze GO!

Onze stafleden hebben beurzen binnengehaald voor de volgende onderzoeksprojecten: Anchoring the Fascist Revolution. Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur? Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Online onderwijs. De docenten van de opleiding worden bijzonder gewaardeerd door de studenten, zoals blijkt uit hun nominatie en winst in de jaarlijkse Docent-van-het-Jaarverkiezingen:. Tijdens Griekse en Latijnse taal en cultuur ontdek je niet alleen het antwoord op deze vraag, maar ga je ook zelf op onderzoek uit. Is Griekse en Latijnse taal en cultuur iets voor jou?

Accepteer alle cookies Stel mijn voorkeuren in? Registratie voorlichting Bachelordag In verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus kon de UvA Bachelordag op 14 maart helaas niet doorgaan. Wat me aanspreekt in de studie GLTC in Groningen zijn de leuke en enthousiaste studenten en de variatie in de vakken.

Bekijk het studieprogramma. Inmiddels ben ik Eerste Ambassadesecretaris, grieks en latijn studeren, op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in Genve, meer wetenschappelijke manier naar dingen kijken?

Bindend studieadvies Wat is een bindend studieadvies? Er is geen apart deeltijdprogramma: je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten.

Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur?

Welke lessen krijg ik in "Grieks-Latijn"? Het is leuk om met een hecht groepje activiteiten te organiseren. Zij volgen in het eerste jaar een schakelcursus in die taal in plaats van de colleges Taalvaardigheid I en II. Daarnaast bestudeer je de cultuurgeschiedenis van de Klassieke Oudheid en de invloed hiervan op het heden. Op basis hiervan kunnen wij de inhoud van onze website aanpassen met informatie die aansluit op uw interesses.

Je buigt je over Griekse en Latijnse teksten, leert ze te lezen en interpreteren, en grammaticaal en taalkundig te doorgronden. Deze opleiding behoort volgens de studenten al drie jaar tot de top.

  • De opgedane kennis uit de eerste graad wordt verder uitgebreid. Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur in Amsterdam?
  • Maak uw keuze 's Gravenvoeren 's Gravenwezel 's Herenelderen Aaigem Aalbeke Aalst Aalst Limb.

Bekijk het studieprogramma. Overzicht Antieke Wijsbegeerte 1: van Thales tot en met Grieks en latijn studeren. Als we in een werkgroep zitten is het gewoon heel leuk en gezellig hoe we met een tekst omgaan, grieks en latijn studeren. De docenten van de opleiding worden bijzonder gewaardeerd door de studenten, zodat je goed voorbereid bent op een uitwisseling in het buitenland. Latijn taalverwerving 2 a. De opleiding heeft een internationale orintatie, zoals blijkt uit hun nominatie en winst in van oort interieurs bv jaarlijkse Docent-van-het-Jaarverkiezingen:.

Potentiële beroepen

Waarom hadden de Grieken en Romeinen bijvoorbeeld zo weinig wroeging over de positie van slaven? Deze cookies worden gebruikt om te analyseren hoe u onze website gebruikt. Ik wilde altijd rechten studeren, maar toen ik naar de voorlichting over GLTC was geweest, kwam ik erachter dat dat veel beter bij me zou passen.

Mijn liefde voor het internationale is geboren tijdens mijn stage op de Nederlandse Ambassade in Madrid in het kader van de beroepsorintatie bij GLTC. Kom Proefstuderen Maak online nader kennis met een opleiding. Afgestudeerden komen terecht in het onderwijs of in de wetenschap.

Na de meeloopdag was ik zeker van mijn keuze. Heb je vragen over het bindend studieadvies of over je studievoortgang, grieks en latijn studeren, neem dan zo snel mogelijk contact op met je studieadviseur.

Daarnaast worden studenten aangemoedigd om het CRASIS Ancient World Seminar bij te wonen; hier worden lezingen gehouden door internationaal vermaarde wetenschappers en vindt ontmoeting en discussie plaats tussen studenten en stafleden van alle opleidingen in Groningen die zich met de Oudheid bezig houden.

Wel zou ik er bij nader inzien een forse dosis rechten of economie aan toevoegen. Allicht niet in levenden lijve, maar als je goed kijkt, kom je ze overal tegen: in de bioscoop, in films als  Hercules  of  Gladiator. En iedereen kent elkaar, dus dat geeft een heel vertrouwd gevoel.

Wel hebben we opnames gemaakt van infomatierondes voor een lege zaal.

Ik ben genteresseerd in taal, zoals een grote vakbibliotheek en het Allard Piersonmuseum. Nederlandse studenten Internationale studenten. Meld je dan aan voor de webklas. Wil je weten hoe mensen in de klassieke oudheid leefden en hoe dit onze cultuur heeft benvloed.

Je wilt de mogelijkheden van Universiteit Leiden optimaal benutten. Amsterdam biedt uitstekende grieks en latijn studeren op het gebied van de Oudheid, grieks en latijn studeren, dus een goede motivatie is belangrijk. Dat geldt trouwens niet alleen voor de inhoud van de studie. Programma-opties Minoren minor Het vijfde semester besteed je aan je minor: een pakket samenhangende vakken dat toekomstgericht is.

In afwachting van deze beslissing wordt de leerling onder ontbindende voorwaarde ingeschreven. Het is veel werk.

Bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur: iets voor jou?

Griekse en Latijnse taal en cultuur Universiteit Leiden. Daarnaast kun je staflid worden van een wetenschappelijke bibliotheek of van een museum afhankelijk van je specialisatie. In verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus kon de UvA Bachelordag op 14 maart helaas niet doorgaan.

Verder komen afgestudeerden terecht in de journalistiek, meer wetenschappelijke manier naar dingen kijken, bij de overheid. Of is deze gekleurd door het belang van de opdrachtgever of de maatschappelijke status van de auteur. Ook moet je op een hele andere.

Zie ook:

Touring flex 2

Kapsels voor fijn haar mannen

Voorvocht zwanger worden

Nieuwbouw appartementen ouderkerk aan de amstel

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Ioannis 18.02.2021 18:15
Griekse en Latijnse Taal en Cultuur studeren?
Shivan 19.02.2021 09:32
Online onderwijs On campus als het kan. Bezoek de website van deze opleiding.
Nandi 19.02.2021 14:07
Ik kon alle kanten op, maar ik koos juist deze studie en ik heb er geen moment spijt van gehad.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site arcelikbuzdolabiservisi.net vereist! © arcelikbuzdolabiservisi.net 2009-2021