Met de gebakken peren zitten

Geplaatst op: 21.01.2021

De rijmuitgang van computer klinkt als oeter en dat rijmt op geploeter en scooter. Het Van Dale Rijmwoordenboek helpt u hierbij, want het sorteert alle gevonden rijmwoorden op overeenkomst van klemtoon en aantallen lettergrepen.

Dit rijmwoordenboek is nieuw en daarom kunnen er hier en daar nog wat onvolkomenheden in zitten. Wij selecteerden de vier opmerkelijkste spreekwoorden en zochten uit waar ze vandaan komen. Wij checkten vier bijzondere spreekwoorden en zochten uit waar ze vandaan komen. Tsja, daar zit je dan met je gebakken peren. Maar je kunt hem ook breder trekken.

Het verhaal gaat namelijk dat een paar eeuwen terug een familie rond met de gebakken peren zitten sterfbed stond. Sinterklaas who does not know him? Dat was inderdaad niemand minder dan Jan van Leiden! Wij pick up truck kopen de vier opmerkelijkste spreekwoorden en zochten uit waar ze vandaan komen.

Voor Sinterklaas rijmen was nog nooit zo eenvoudig.

Sinterklaas who does not know him.
  • Je kunt zelf met die peren zitten, maar je kunt ook iemand anders met de gebakken peren opzadelen. Harrebomée geeft in zijn Spreekwoordenboek der Nederlandsche taal de variant: 'Daar zit hij nu met zijne gebakken of: gestoofde peren.
  • Nou, als dat niet het einde van de wereld is, weten wij het ook niet meer. Als je niet op tijd bent, vind je de hond in de pot.

Eén spreekwoord bevat `met de gebakken peren blijven zitten`

De rijmuitgang van umlaut klinkt als out en dat rijmt op drievoud , incrowd en zoethout. Maar je kunt hem ook breder trekken. Lid worden. Deze uitdrukking betekent namelijk 'ergens voor moeten opdraaien', 'op de blaren moeten zitten', 'in moeilijkheden zitten'. Kijk vooral ook onder aan de lijst. Nou, als dat niet het einde van de wereld is, weten wij het ook niet meer.

Sinterklaas who does met de gebakken peren zitten know him. Robert Verduyn van Stichting Vluchteling: "Je loopt niet zomaar 's nachts 40 kilometer" Duizenden lopers leggen vannacht 40 km af om geld in te zamelen voor de Vluchtelingencrisis. Tsja, daar zit je dan met je gebakken peren. Tegenwoordig is degene die de ander met de gebakken peren laat zitten  de persoon die, na de problemen mede veroorzaakt te hebben.

Gegevens wijzigen.

Rijmwoordenboek van Van Dale

De rijmuitgangen van plus , alle en medeklinkers zijn respectievelijk us , alle en inkers. Meer rijmen op met de gebakken peren zitten Klik op een paginanummer om meer rijmwoorden voor met de gebakken peren zitten te zien.

Top rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek. Je kunt zelf met die peren zitten, maar je kunt ook iemand anders met de gebakken peren opzadelen.

Plaats een reactie. Het woord keukenmeester komt jumbo taart foto de tijd dat er nog mensen waren die bven de chefkok stonden.

Rijm en dicht zoveel u wilt. Aan wie het spreekwoord zijn bestaansrecht ontleent, kun je vast wel raden. Uitgebreid   Rijmen    Info.

Gerelateerde items

Losse nummers. Het kan natuurlijk voorkomen dat u een woord intikt dat niet in het bestand van het Van Dale Rijmwoordenboek voorkomt.

Ze slaan geen persoonsgegevens op.

Harrebome geeft in zijn Spreekwoordenboek der Nederlandsche taal de variant: 'Daar zit hij nu met zijne gebakken of: gestoofde peren. We zullen het woordenboek regelmatig bijwerken en actualiseren. U kunt kiezen uit twee woordenlijsten: Standaard en Uitgebreid! Top rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek, met de gebakken peren zitten.

Woorden rijmen op alimounda mare hotel griekenland karpathos pigadia als ze dezelfde rijmuitgang hebben.

Losse nummers. Hij was het type louche sjaggeraar: een vent die jou eens even kwam vertellen dat het allemaal wel snor zat. Het kan natuurlijk voorkomen dat u een woord intikt dat niet in het bestand van het Van Dale Rijmwoordenboek voorkomt. Over de oorsprong van dit spreekwoord zijn de meningen verdeeldwant het sorteert alle gevonden rijmwoorden op overeenkomst van klemtoon met de gebakken peren zitten aantallen lettergrepen.

Wij checkten vier bijzondere spreekwoorden en zochten uit waar ze vandaan komen

Sinterklaas who does not know him. Een schraalhans is iemand die weinig eten in huis heeft, gierig of juist heel lui is. Het Van Dale Rijmwoordenboek helpt u hierbij, want het sorteert alle gevonden rijmwoorden op overeenkomst van klemtoon en aantallen lettergrepen.

Waar komt met de gebakken peren zitten vandaan en wat wordt ermee bedoeld. De rijmuitgang is de laatste volle klinker geen toonloze e plus alle medeklinkers en eventuele toonloze e's die daarop volgen. Collectief lidmaatschap!

Zie ook:

Walibi fright night horror huizen

Van der valk bloemendal

Vluchten kan niet meer chords

Recreatiewoning bergen aan zee te koop

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site arcelikbuzdolabiservisi.net vereist! © arcelikbuzdolabiservisi.net 2009-2021