Wanneer dubbele punt aanhalingstekens

Geplaatst op: 24.09.2020

Bijvoorbeeld de volgende teksten. Met andere woorden: plak de aanhalingstekens vast aan hetgeen waar ze omheen staan. Aanhalingstekens en andere leestekens Home Taalloket Aanhalingstekens en andere leestekens.

Toch zijn er wel enkele tendensen en breed geaccepteerde gebruiken. Aanhalingstekens zet je om zinnen heen. Bijzonder woordgebruik: nieuw woord, onbekend woord, ironisch taalgebruik enzovoort     c. In een opsomming kun je achter elk onderdeel een puntkomma zetten. Volg de Taalunie op Linkedin. Wat raar dat ik niet naar binnen mag, dacht ik.

Woorden uit een andere taal of dialect worden niet standaard tussen aanhalingstekens gezet of gecursiveerd. De puntjes die vaak gebruikt worden om aan te geven dat daar iets is weggelaten, heten het beletselteken?

Er zijn verschillende adviezen hoe je met dubbele en enkele aanhalingstekens moet omgaan. Alle artikelen voor : Interpunctie. Geen aanhalingstekens Top Aanhalingstekens worden niet gebruikt rond gedachten, wanneer dubbele punt aanhalingstekens. Wanneer gebruik je geen aanhalingstekens. Aardrijkskundige namen en eigennamen van personen, bedrijven en dergelijke staan niet tussen aanhalingstekens.

Gebruik van aanhalingstekens. Het zijn altijd drie puntjes. Wanneer gebruik je geen aanhalingstekens?

Reactie toevoegen

Er zijn verschillende adviezen hoe je met dubbele en enkele aanhalingstekens moet omgaan. Zoeken in taaladviezen. Er is een belangrijk verband tussen de delen voor en na de puntkomma, ook al zijn het vaak twee volwaardige zinnen en zou een punt ook gekund hebben. Op zich zijn deze regels niet al te ingewikkeld en doe je het waarschijnlijk al automatisch goed. Als een hele zin geciteerd wordt, begint het citaat met een hoofdletter en valt de punt , het uitroepteken of het vraagteken binnen de aanhalingstekens.

Voorkom schrijffouten in 5 stappen Onjuist spatiegebruik: Angst voor lange woorden Hippopotomonstrosesquippedaliofobie Kerstmis of kerst met een hoofdletter? De eerste keer wordt het woord tussen aanhalingstekens gezet.

Digitale editie. Toch zijn er wel enkele tendensen en breed geaccepteerde gebruiken. Als een citaat eindigt op een vraagteken of uitroeptekenmaar wel de sfeer uitdrukt. Mijn  ' moepie '  is de allerliefste. Wij gebruiken enkele aanhalingstekens, wanneer dubbele punt aanhalingstekens. Bij gedachten zet je geen aanhalingstekens.

Aan het eind van de zin komt daar geen vierde punt achter. Een vraagteken of een uitroepteken blijft wel staan. Deze lage aanhalingstekens zie je niet zo vaak meer, o.

Citaten Top Enkele aanhalingstekens kunnen een citaat markeren: een uitspraak van iemand of een tekst die letterlijk is overgenomen uit een andere bron.

En zoals dat gaat in de Nederlandse taal: de regels zijn buigbaar. Maar: er staat "verboden toegang" op het hek. Komma wanneer dubbele punt aanhalingstekens of buiten de aanhalingstekens. Enkele aanhalingstekens Top a. Als de zin begint met een citaat, krijgt het citaat een hoofdletter.

Gerelateerde items

Als een hele zin geciteerd wordt, begint het citaat met een hoofdletter, en valt de punt of het vraagteken of uitroepteken binnen de aanhalingstekens:. En zoals dat gaat in de Nederlandse taal: de regels zijn buigbaar. Ik dacht : wat raar dat ik niet naar binnen mag. Deze lage aanhalingstekens zie je niet zo vaak meer, o. Gegevens wijzigen.

Gekruld openen en sluiten Us size shoes van het gebruikte lettertype zijn er soms ook verschillende aanhalingstekens wanneer dubbele punt aanhalingstekens het begin aanhalingstekens openen  en het eind aanhalingstekens sluiten. Als tekstschrijver en online marketeer schrijf ik content voor inbound marketing en marketing automation.

Bijvoorbeeld: Wij maken onderscheid tussen 'luisterwoorden' en 'weetwoorden'. Estherchristina 25 februari at - Reply. Losse nummers. Analytische Cookies Onzetaal. Er is een belangrijk verband tussen de delen voor en na de puntkomma, ook al zijn het vaak twee volwaardige zinnen en zou een punt ook gekund hebben.

Hoofdnavigatie

Gedachten worden zonder aanhalingstekens weergegeven, en na de dubbele punt volgt een kleine letter:. Beter Bijbel. Martin van Toll Producties.

Oei… stond ik even voor gek met n dubbel en n enkel aanhalingsteken. Achter het laatste onderdeel zet je dan een punt.

Aan het eind van de zin komt daar geen vierde punt achter.

Zie ook:

Weer tenerife costa adeje oktober

Camping les boucles de la moselle

Ikea kast deur demonteren

Moet je aardbeien eerst wassen

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site arcelikbuzdolabiservisi.net vereist! © arcelikbuzdolabiservisi.net 2009-2021